Μπορείτε να κρατήσετε μυστικό; Οι νεράιδες υπάρχουν!
Και βεβαία υπάρχουν παντού: στο σπίτι σας, στους κήπους, στα λιβάδια, στα πάρκα…
Λατρεύουν τα δέντρα και τα λουλούδια και συχνά κρύβονται σε μαγικά δάση.

Με λίγη τύχη, μπορεί να δείτε φευγαλέα μια και τα λουλούδια και συχνά κρύβονται σε μαγικά δάση.

Με λίγη τύχη, μπορεί να δείτε φευγαλέα μια νεράιδα να χορεύει όταν έχει πανσέληνο ή την παραμονή του θερινού ηλιοστασίου. Μπορεί επίσης να τη δείτε να πετάει ανέμελα μέσα στον κόσμο των ανθρώπων.

Να ξέρετε όμως ότι οι νεράιδες αποκαλύπτονται μονό σε όσους πιστεύουν αληθινά σε αυτές.

Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να τις δείτε, θα πρέπει πρώτα να πιστέψετε ότι υπάρχουν. Μην είστε λοιπόν δύσπιστοι και ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τον υπέροχο κόσμο των νεράιδων...

Τι είναι οι νεράιδες;

Όταν η πανσέληνος εμφανίζεται στον ουρανό, οι νεράιδες πέφτουν προς τη Νεραιδοχώρα ακολουθώντας το ασημένιο φως της. Η Νεραιδοχώρα είναι ο τόπος οπού ζουν οι νεράιδες όταν δεν βρίσκονται στον κόσμο των ανθρώπων. Κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς είναι αυτή η χωρά, όμως πολλοί πιστεύουν ότι για να πάει κάποιος εκεί κάποιος θα πρέπει να ακολουθήσει το φως του φεγγαριού.

Η Νεραιδοχώρα είναι ένα μαγικό βασίλειο που θυμίζει λίγο τον κόσμο μας. Εκεί ζουν νεαρές και ηλικιωμένες νεράιδες, κηπουροί και ράφτες, δασκάλες και φουρνάρηδες.

Λέγεται ότι το αγαπημένο φαγητό των νεράιδων είναι το νεραιδένιο κέικ που φτιάχνεται με γάλα και μελί. Όλες οι νεράιδες αγαπούν τη μουσική και είναι καλές στην κατασκευή μουσικών οργάνων και στο τραγούδι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι νεράιδες είναι μικρά μαγικά πλάσματα με αραχνοΰφαντα φτερά. Όμως οι νεράιδες έχουν πολλές μορφές. Μερικές μοιάζουν ακόμα και με ζωάκια. Πάντως, οποία μορφή κι αν έχουν, οι νεράιδες διαθέτουν μαγικές ιδιότητες και μπορούν να διώξουν τα κακά πνεύματα.

Οι νεράιδες των παραμυθιών
Γνωρίζουμε πολλά για τις νεράιδες από τα παραμυθία. Συνήθως είναι καλές, όπως οι νεράιδα νονά της Σταχτοπούτας, που τη βοήθησε να πάει στον χορό. Όμως υπάρχουν και κακές νεράιδες.
Η Ωραία Κοιμωμένη πηρέ στη βάφτιση της υπέροχα δώρα από τις νεράιδες νονές της, όμως μια κακία νεράιδα εμφανίστηκε και την καταράστηκε να πεθάνει. Ευτυχώς, μια άλλη νεράιδα χρησιμοποίησε τη μαγική της δύναμη, ώστε η πριγκίπισσα απλώς να πέσει σε ύπνο βαθύ. Έπειτα από χρονιά ένας όμορφος πρίγκιπας ξύπνησε την Ωραία Κοιμωμένη όταν, μαγεμένος από την ομορφιά της, τη φίλησε.
Στο παραμύθι του Πίτερ Παν η Τίννκερμπελ αφηνει παντα πισω της ιχνη από νεραιδόσκονη. Η Γουέντι, ο Μάικλ και ο Τζόν ανακαλύπτουν ότι χάρη στη νεραιδόσκονη μπορούν να πετάξουν!
Δε θα ήταν ωραία να είχατε κι εσείς τη δική σας νεράιδα για να σας προσέχει