Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Feng Shui -Ο κηπος της απολαυσης!!!

Feng Shui-Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ

Αρκετά σπίτια στη χώρα μας διαθέτουν κήπο και οι παρακάτω απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τον βελτιώσετε σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι, χωρίς να χρειαστεί να τον σκάψετε ξανά από την αρχή. Ακόμα και τα σπίτια με μικρούς κήπους μπορούν να επωφεληθούν από κάποιες βασικές «θεραπείες» που απομακρύνουν την κακή ενέργεια και ευνοούν τη ροή του ευεργετικού τσι, που φέρνει καλή τύχη, υγεία και ευμάρεια στους ενοίκους.

Ο κήπος μας πρέπει να αντικατοπτρίζει την αρμονία της φύσης. Είναι το ησυχαστήριό μας, εκεί όπου καθόμαστε τις ηλιόλουστες ημέρες για να πιούμε το καφεδάκι μας ή τα δροσερά βράδια για να ατενίσουμε τα αστέρια. Για να τον απολαύσετε λοιπόν στο μέγιστο, το πρώτο και κυριότερο βήμα, λοιπόν, είναι να τον συμμαζέψετε. Σίγουρα μετά το χειμώνα θα υπάρχουν σωροί από ξερά φύλλα, σπασμένες γλάστρες και φυσικά πολλά αγριόχορτα. Όλα αυτά πρέπει να καθαριστούν, οι σπασμένες γλάστρες να αντικατασταθούν, το γρασίδι να κουρευτεί και τα αγριόχορτα να ξεριζωθούν.
Αν έχετε την τάση να μετατρέπετε το υπαίθριο γκαράζ σας ή μια γωνιά του κήπου σας σε σκουπιδότοπο ή αποθηκευτικό χώρο για τη σαβούρα, θεωρώντας ότι όλα αυτά τα παλιοσίδερα και τα ξύλα από σπασμένα έπιπλα μπορούν να σας χρησιμεύσουν κάποια μέρα, αποφασίστε μια και καλή να πετάξετε οτιδήποτε έχει μείνει αχρησιμοποίητο τα τρία τελευταία χρόνια ή τουλάχιστον να κάνετε ένα ξεσκαρτάρισμα και να τακτοποιήσετε τα υπόλοιπα. Στον κήπο ισχύουν οι κανόνες του σπιτιού και όπως η τάξη είναι σημαντική για τη ροή της θετικής ενέργειας σε ένα σπίτι, εξίσου σημαντική είναι και για τον κήπο ή την αυλή. Ο κήπος μπορεί να γίνει το καταφύγιό μας για στιγμές χαλάρωσης. Ακόμα κι αν έχετε το τέλειο σπίτι στα πλαίσια του Φενγκ Σούι, το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό αν δεν υπάρχει η ίδια ισορροπία και στον κήπο, αφού η αρνητική ενέργεια που συγκεντρώνεται εισέρχεται σπίτι σας.
Το νερό συμβολίζει τον πλούτο και αποτελεί εξαιρετικό αγωγό του τσι. Οι λιμνούλες και γενικά το υδάτινο στοιχείο φέρνουν καλή ενέργεια στον κήπο, αρκεί το νερό να είναι πάντα καθαρό. Αν υπάρχει δυνατότητα, φιλοξενήστε σε μια λιμνούλα λίγα ψαράκια, που δίνουν κίνηση στο νερό, ανανεώνοντας τη θετική του ενέργεια. Τα χρυσόψαρα θεωρούνται ιδιαίτερα τυχερά.
Τα φυτά, φυσικά, αποτελούν την καρδιά του κήπου. Ο συνδυασμός φυτών με πλούσιο φύλλωμα και πολύχρωμων λουλουδιών δημιουργεί μια ευχάριστη αντίθεση και μια ισορροπία μεταξύ του γιν και του γιανγκ. Τα φυτά σας βοηθούν να απομονωθείτε οπτικά και ακουστικά, απαλύνοντας τις επιπτώσεις της αρνητικής ενέργειας. Τα ανθοφόρα και καρποφόρα φυτά προσελκύσουν το ευεργετικό τσι και προσκαλούν τα έμβια πλάσματα της φύσης στον κήπο σας.
Οι μικροί θάμνοι είναι καλύτερα να φυτεύονται στο νότιο τομέα του κήπου. Σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να μπλοκάρουν τις εισόδους ή τα παράθυρα του σπιτιού. Τα ζωηρόχρωμα πλούσια φυτά, όπως η βουκαμβίλια, συμβολίζουν την αφθονία και την ευημερία.
Οι πόες, όπως η καμέλια και το τριαντάφυλλο, θεωρούνται εξίσου ευνοϊκά. Γενικά προσπαθήστε να συνδυάσετε στον κήπο σας πρασινάδα, χρώμα και άρωμα, για ένα αρμονικό αποτέλεσμα που ευφραίνει τις αισθήσεις και προσελκύει τη θετική ενέργεια. Καλό είναι να έχετε στον κήπο σας πολύχρωμα φυτά και λουλούδια όλο το χρόνο, αφού εκτός από ωραία εμφάνιση, προσελκύουν το τσι. Ιδανικά, οι ποικιλίες των φυτών που θα επιλέξετε θα πρέπει να συμβαδίζουν με το τοπικό κλίμα, γι αυτό καλό είναι να αποφύγετε τα τροπικά φυτά που μοιάζουν «ξένα» στη χώρα μας και να προτιμήσετε κάτι πιο μεσογειακό. Αποφύγετε τους κάκτους και γενικά τα φυτά με μυτερές απολήξεις που φέρνουν ένταση και επιθετικότητα. Τα πιο ευεργετικά φυτά είναι όσα έχουν παχύ φύλλωμα. Τα γιγάντια δέντρα μπροστά στο σπίτι μοιάζουν απειλητικά. Γενικά το ύψος τους δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα δύο τρία του κτίσματος. Γενικά τα ψηλά δέντρα είναι καλύτερα να βρίσκονται στο πίσω μέρος του κήπου, παρέχοντας από αυτή τη θέση προστασία και σταθερότητα στους ενοίκους του σπιτιού. Φυσικά, τα νεκρά φυτά και δέντρα πρέπει να απομακρύνονται αμέσως από τον κήπο σας.
Τα βότανα επίσης φέρνουν καλή υγεία, πλούτο και μακροβιότητα. Φυτέψτε τα στον κήπο σας και θα έχετε μια πανίσχυρη θετική ενέργεια στη ζωή σας. Έχουν επίσης φαρμακευτικές ιδιότητες, γνωστές εδώ και αιώνες. Ο βασιλικός αναπτύσσεται καλύτερα μόνος του, μακριά από άλλα φυτά, και λέγεται ότι φέρνει καλοτυχία. Φυτέψτε τον στο βόρειο τμήμα του κήπου και αποφύγετε να τον χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το γιασεμί εξυψώνει το πνεύμα, καλυτερεύει τη διάθεση και εξομαλύνει τα συζυγικά προβλήματα. Φυτέψτε το στο νοτιοδυτικό τμήμα του κήπου για να βελτιώσετε τη σχέση σας ή στο νοτιοανατολικό για να αυξήσετε το εισόδημά σας. Η λεβάντα όχι μόνο έχει υπέροχο άρωμα, αλλά και καταπραϋντικές της ιδιότητες. Φυτέψτε την κάτω από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας για να έχετε γλυκό ύπνο. Το δεντρολίβανο ενισχύει τη μνήμη και αποδίδει καλύτερα αν το φυτέψετε στη νοτιοδυτική πλευρά. Μην το χρησιμοποιείτε αν είστε έγκυος ή πάσχετε από επιληψία. Για την ακρίβεια, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φυτό ή αιθέριο έλαιο, συμβουλευτείτε γιατρό.
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι, όλα έχουν να κάνουν με τις αρμονικές γραμμές, που επιτρέπουν στο τσι να κινείται ομαλά. Αν, λοιπόν, στον κήπο σας υπάρχουν σημεία που εμποδίζουν τη ροή του τσι και το κάνουν να συγκεντρώνεται εκεί και να λιμνάζει, όπως γυμνές γωνίες, ή ακόμα άγαρμπες προεξοχές, όπως κολόνες, διορθώστε το πρόβλημα τοποθετώντας ένα διακοσμητικό ή ένα φυτό. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε τα δυσοίωνα «δηλητηριώδη βέλη». Αν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά σε αστυνομικό τμήμα, νοσοκομείο ή σε κυκλική διασταύρωση, τοποθετήστε έναν καθρέφτη που να αντικατοπτρίζει το προβληματικό σημείο.
Η σωστή χρήση του φωτισμού μπορεί επίσης να βελτιώσει τη ροή του τσι στα προβληματικά σημεία. Ένα φως στη νότια γωνία του κήπου το οποίο θα ανάβει για λίγες ώρες το βραδάκι συμβολίζει το στοιχείο της φωτιάς και φέρνει τύχη. Για να είναι πιο σταθερή και ομαλή η σχέση σας με το σύντροφό σας, τοποθετήστε ένα φως στο νοτιοδυτικό τμήμα του κήπου ή στο δυτικό αν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητες για μια νέα γνωριμία. Αν είναι δύσκολη η ηλεκτροδότηση σε αυτά τα σημεία, ένα κλειστό κρεμαστό κηροπήγιο με ρεσό κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.
Το Φενγκ Σούι δέχεται τη χρήση διακοσμητικών στον κήπο, ειδικά σε ανοιχτές γωνίες που πρέπει να καλυφθούν. Προτιμήστε τα βαριά διακοσμητικά, όπως αγάλματα και πιθάρια, αλλά το μέγεθός τους δεν θα πρέπει να δείχνει δυσανάλογο με αυτό του κήπου. Τα πάντα στο Φενγκ Σούι έχουν να κάνουν με την αρμονία.
Γενικά ο κήπος σας θα πρέπει να είναι καθαρός και συμμαζεμένος. Η αυλή και τα δρομάκια, ειδικά αυτό που οδηγεί στην πόρτα του σπιτιού, πρέπει να είναι πάντα καθαρά και χωρίς σπασμένες πλάκες. Καθαρίζετε πάντα τις φραγμένες υδρορροές και αποχετεύσεις, διότι έχουν επίπτωση στα οικονομικά σας. Αν υπάρχει διαρροή, φτιάξτε την αμέσως διότι συμβολίζει επίσης την απώλεια εισοδήματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναρριχητικά φυτά στο φράχτη ή την μάντρα, αρκεί να μη φουντώνουν μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα και να μην μπλοκάρουν το φως του ήλιου.
Κρύψτε τον κάδο σκουπιδιών πίσω από ένα παραπέτασμα και σε σημείο όπου δεν κάθεστε όταν βγαίνετε στον κήπο. Αν έχετε μπάρμπεκιου, τοποθετήστε το στο νοτιοανατολικό ή στο βορειοανατολικό τμήμα του κήπου, για να ενισχύσετε την ενέργεια της φωτιάς. Τέλος, φέρτε ζωή στον κήπο σας: φιλοξενήστε μια χελώνα, ένα από τα πιο τυχερά πλάσματα της Κινέζικης φιλοσοφίας, ή τοποθετήστε μια τεχνητή φωλιά ή μια ποτίστρα για να προσελκύσετε τα πουλιά.

Η αρμονία των στοιχείων
Φωτιά
Το στοιχείο της φωτιάς είναι περισσότερο Γιανγκ και συμβολίζει το Νότο. Χρησιμοποιήστε φυτά με κόκκινα άνθη ή φωτάκια για το βράδυ για να τονώσετε το στοιχείο της φωτιάς στον κήπο σας.

Γη
Αν ο κήπος σας μοιάζει περισσότερο με αυλή και θέλετε να προσθέσετε περισσότερο γήινο στοιχείο, η ιδανική λύση είναι ένα πήλινο διακοσμητικό, το οποίο θα τοποθετήσετε στο νοτιοανατολικό τμήμα του κήπου. Εξίσου ιδανικές είναι οι γλάστρες από τερακότα.

Μέταλλο
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε κάθε του μορφή -χαλκός, μπρούντζος, ασήμι, κλπ., αρκεί να θυμάστε ότι οτιδήποτε μεταλλικό πρέπει να συμπληρώνει την ομορφιά του κήπου. Γιʼ αυτό, βεβαιωθείτε ότι τα μεταλλικά αντικείμενα που θα προσθέσετε στον κήπο σας, π.χ., ένα μεταλλικό παγκάκι στη δυτική πλευρά του κήπου, έχουν στρογγυλεμένα άκρα και δεν περιλαμβάνουν μυτερές απολήξεις. Η χρήση του μετάλλου εξομαλύνει την υπερβολική ή αρνητική ενέργεια της Γης που συνήθως υπάρχει σε ένα κήπο.

Νερό
Το νερό αποτελεί ζωογόνο δύναμη και είναι ένα από τα πιο χρήσιμα στοιχεία στις τεχνικές του Φενγκ Σούι. Όταν όμως λιμνάζει, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Μια από τις καλύτερες λύσεις είναι ένα μικρό μεταλλικό σιντριβάνι στη βορινή πλευρά του κήπου. Μη χρησιμοποιήσετε κεραμικά σιντριβάνια, διότι το στοιχείο της γης μπλοκάρει το νερό και εξουδετερώνει τη θετική του επίδραση.

Ξύλο
Αν μένετε σε πόλη και ο κήπος σας είναι περισσότερο μια πλακόστρωτη αυλή, ένα ξύλινο παγκάκι ή κάθισμα στην ανατολική πλευρά θα ενισχύσει το στοιχείο του ξύλου.

Πηγή οroskopio.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου